Mitt liv i boktitlar

Hittade en så rolig lista hos Hundöra , men det tog lite tid att göra den. Jag läser ju mest deckare så det blev till att gräva, för annars hade ni nog trott att jag vore helt deprimerad om jag skulle använda den ena mörka titeln efter den andra i mina svar.;-)

Är du man eller kvinna?
Isprinsessan, Camilla Läckberg

Beskriv dig själv?
Fräsch, frisk och spontan, Mons Kallentoft

Hur mår du?
Minnets labyrint, Elizabeth George

Beskriv stället du bor på?
Innan frosten, Henning Mankell

Vart skulle du vilja resa?
En plats i solen, Liza Marklund

Beskriv din bästa vän?
Änglar, Marian Keys

Vilken är din favoritfärg?
Den vita borgen, Orhan Pamuk

Hurdant väder är det just nu?
Skumtimmen, Johan Theorin

Vilken är din favoritårstid?
Spår i snön, P.J. Parrish

Om ditt liv vore ett tv-program, vad skulle det heta?
Den gudomliga komedin, Dante Alighieri

Vad betyder livet för dig?
Lyckan, kärleken och meningen med livet, Elizabeth Gilbert

Hurdant är ditt parförhållande?
Mig äger ingen, Åsa Linderborg

Vad är du rädd för?
Pesten, Albert Camus

Dagens aforism?
Drömmar och verklighet, Herman Lindqvist

Vilket råd skulle du vilja ge?
Taxi, Alexandra Pascalidou

Hur skulle du vilja dö?
Där regnbågen slutar, Cecelia Ahern

Ditt motto?
Calvinos resa genom världen, P.C. Jersild

Min läshörna

För ett par månader sedan inhandlade jag en ny golvlampa till vardagsrummet, och till skillnad från den förra jag hade är den här riktbar, så den är perfekt att ha tillhands nu när höstmörkret kryper på och böckerna lockar. En massa filtar krävs också i min läshörna då jag är en frusen själ. Hur ser det ut där ni läser? Är det något särskilt som behövs för att ni skall få läsro och försvinna in i böckernas förtrollade värld?

Kvinna i grönt, Arnaldur Indriðason

Polisen Erlendur har som hobby att läsa om gamla försvinnanden. Sådana finns det gott om på Island, men det visar sig att det finns en mycket personlig anledning till hans intresse.

Ett nytt kvarter håller på att byggas i Reykjavík, vissa hus är klara och familjer har redan flyttat in. Men på en tomt där det fortfarande byggs hittar en liten pojke ett ben. Ett ben som visar sig vara ett mänskligt revben. Men vem tillhör benet? Och hur länge har det legat nedgrävt? Och handen som sticker upp, tyder det på att personen har blivit levande begravd?

Detta var andra boken jag läste av Arnaldur Indriðason och jag tyckte att den var riktigt bra! Man får följa samma polisgäng som tidigare, men fallet är nytt så man behöver inte ha läst något av denne författare innan. Men jag föredrar att läsa i rätt ordning om det är samma poliser, annars kan man bli lite lätt snurrig av de privata sakerna. Jag kommer definitivt att läsa mer av Arnaldur Indriðason!

Pocket & Prassel 3.0 - paket nr 2

Så glad jag blev i fredags då jag kom hem efter jobbet och hittade en avi med ett frågetecken istället för avsändare, då visste jag ju...:-) Tack än en gång för ett toppenpaket kära bokvän! Det ska bli himla kul att än en gång få bege sig till Island - och nytt sedan förra boken är att jag fått en isländsk bekantskap. Godiset försvann ganska fort, det var ju trots allt lördag igår.;-) Korven var det en liten herre som var mycket intresserad av, men den är nog lite för stark för en sådan liten mage. Tyvärr äter jag inte korv själv, men hade jag gjort det så var ju den starka och kryddiga smaken säkert som gjord för mig.

Fyrvaktaren, Camilla Läckberg

En kvinna beger sig mitt i natten från Stockholm till sin egna ö Gråskär, även kallad Gastholmen. Med sig på flykten har hon sin lille son.

Mats har lämnat Göteborg och återvänt till sin barndoms stad Fjällbacka efter att ha blivit misshandlad av ett ungdomsgäng. Hans föräldrar talar då om för honom att hans ungdomskärlek Annie numera är tillbaka på ön.

Några dagar senare hittar föräldrarna Mats skjuten i sin lägenhet och polisen Patrik Hedström inser att saker och ting inte är som de verkar. Vilka misshandlade egentligen Mats? Och vem är Mats egentligen? Hans opersonliga lägenhet lämnar inga ledtrådar.

Erica, som överlevt krocken och numera kan titulera sig trebarnsmor, behöver lite vuxensysselsättning. Hon börjar forska i Gråskärs historia, ön som det sägs att de döda aldrig lämnar. Ön dit hennes gamla skolkamrat Annie nu har återvänt, med sin son som inte längre pratar.

Jag upptäckte Camilla Läckberg så sent som ifjol, så då hade jag förmånen att plöja alla hennes böcker i ett svep. Att få vänta på Fyrvaktaren var nästan olidligt, med tanke på den cliffhanger hon avslutade förra boken med.

I vanlig ordning när det gäller Läckberg så kan man inte släppa boken när första sidan påbörjats. Väldigt bra story tycker jag, och ett plus att det var mer fokus på brott och inte lika mycket av våra kära karaktärers vardagsproblem. Jag gillade också hur bra hon vävt ihop det hela, olika sidospår som faller in i varandra naturligt och för boken framåt.

Jag är fortfarande gripen utav särskilt en händelse, och jag hoppas att denna bok kan så ett frö hos kvinnor som läser den. Kvinnor som behöver förändra sitt liv. Jag upplevde det som mycket trovärdigt och känner att det gav boken ytterligare en dimension, inte bara att läsa för nöjes skull, utan den ger också en del att fundera på. Verkligen läsvärd för er som gillar kriminalromaner!