Resehandbok för singlar, Liz Tuccillo

Julie och hennes väninnor närmar sig 40-årsåldern och ingen av dem lever i relationer vilket börjar stressa upp dem till att ta till, ja kanske en smula, drastiska åtgärder. Som att tex köpa en jorden runt-flygbiljett - som Julie gör, eller att sluta sitt jobb för att dejta på heltid i förhoppning om att ens livs kärlek skall få bättre odds att infinna sig - som Alice gör. Resten av gänget fattar lika ovanliga beslut.

Liz Tuccillo är bla en av medförfattarna till tv-serien Sex and the City så redan genom den informationen får man ju vissa förväntningar när man köper boken. De uppfylls faktiskt riktigt bra även om jag blev lite fundersam ett tag. Julie reser ju runt med sin jorden runt-biljett, efter att hon bestämt sig för att toppjobbet i förlagsbranschen på Manhattan i New York inte var vad hon ville med sitt liv. Känns det igen? Om jag säger att hon besöker Rom, Bali och Indien - ringer det några klockor då?

Men så bestämde jag mig för att bara låta det vara detaljer i periferin, hon reser ju till andra länder också... Lyckan, kärleken och meningen med livet har ju ingen ensamrätt på att skriva om en ensam kvinna som reser runt i världen. Det skulle vara som att jag som är så förtjust i kriminalromaner läser en bok om mord, och sedan skulle jag inte vilja läsa någon mer "för att någon annan redan skrivit en bok där minst ett mord inträffar". Så jag bestämde mig för att gilla boken för vad den är.

Dessutom älskar jag att resa - och jag får resa med och uppleva en hel del jag aldrig någonsin skulle få uppleva annars. För Liz Tuccillo h a r rest runt i världen innan hon skrev boken. Sedan vet man ju aldrig vad som är verkligt och vad som är fiktivt, men det spelar ingen roll för jag säger aldrig nej till att ge mig ut i världen.=)

Studietips

Om ni redan nu studerar, eller tänkt läsa en kvällskurs i italienska eller något annat språk så har jag en helt superbra sida att rekommendera: Glosboken! Bara att starta ett konto, vilket är helt gratis, och sedan är det fritt fram att skapa sina egna glosövningar eller ta del av andras.=)