Män som hatar kvinnor, Stieg Larsson

De här böckerna var precis så bra som alla sa! Jag var så himla rädd för att mina höga förväntningar skulle göra att jag blev besviken, men icke. Jag slukade dem alla tre på bara några dagar och sörjer över att det inte blev fler. Helt klart en otrolig läsupplevelse för alla deckarfantaster!

7 kommentarer:

Amy sa...

Jag har kommit in i trilogin lite bakvänt så att säga...jag köpte andra delen för ngt år sedan på nån rea och läste den. Visste inte då att den tillhörde en trilogi (stieg larsson hypen hade inte börjat då), men jag älskade boken. Sedan dess har jag fått ettan i present och köpt trean och ska läsa dem i tur och ordning!! Men jag drar ur på det eftersom jag vet hur tomt det kommer bli när jag läst färdigt dem.

Bra blogg förresten!!! =)

Annika sa...

Jag formligen älskade Stieg Larssons böcker och tomheten var total när den tredje boken var utläst.

Nu har jag sett att det är tre stycken som har tänkt skriva en bok om ovan nämnda författare. Det passar mig utmärkt eftersom jag har planerat att skriva en uppsats om någon aspekt av honom + hans triologi. Vad det blir får framtiden utvisa.

Anita sa...

Ja, bøkene er helt fantastiske! Klarte ikke å slutte å lese!

Cosmopolitan sa...

Jag kan bara hålla med. Var lite emot att läsa dom först, pga av hypen som blev när de kom. Men tillslut klarade jag inte av att stå emot trycket längre utan sträckläste dom förra sommaren. Lysande böcker!

Jag har gjort ett sådant misstag en gång förr, det var när Harry Potter kom. "Barnböcker! Hur bra kan dom va eg...?!". Det måste varit vintern 99, för hypen kom ju på riktigt till Sverige då när första boken kom ut på svenska. Jag satt på Heathrow Airport och hade en väntetid på 5 timmar och pallrade mig bort till bokhandeln. Efter mycket tvekan köpte jag första boken. Efter första kapitlet sprang jag och köpte de nästföljande två oxå. Precis så kände jag för Millenium-trilogin med.

Men jag kan inte förstå hur du lyckats undvika dem så länge??!!?

Bara Böcker sa...

Amy: Hihi! Ja, men det funkade uppenbarligen att läsa i lite bakvänd ordning.=) Visst har böckerna blivit hypade, därav min tvekan. Men jösses vad bra de var! Smart drag att dra ut på läsandet!=)

Annika: Visst blev det tomt när böckerna var utlästa! Intressant med en uppsats!=)

Anita: Jag klarade inte heller av att sluta läsa dem! Såå bra!=)

Cosmopolitan: Jag blev också lite emot dem pga hypen. Man blir ju lätt besviken då man omedvetet bygger upp höga förväntningar fast man aktivt försöker att låta bli. Men nu har jag då alltså sträckläst dem flera år efter alla andra.;-)

Harry Potter har jag däremot inte läst, trots att första boken fanns med på litteraturlistan i en av litteraturkurserna.=/

Torbjörn Wester (Litteraturpalatset) sa...

Det är helt otroligt hur Larsson kunde skriva så att man omöjligen kunde lägga ifrån sig böckerna!! Om jag bara fattade vilket hans knep var...

Dock tycker jag att det tog ett tag att komma in i första boken, men sedan kunda man inte hejda sig!

Jag har förresten lagt till din blogg i min länklista över bokbloggar.

Om du vill får du jättegärna länka till mig!

På min blogg har jag en länksamling till skrivtävlingar, hundratals bokbloggar och bokhandlare.

Mvh.
Torbjörn (Litteraturpalatset)

http://www.litt.se

Bara Böcker sa...

Jag tyckte också att den första boken var seg i inledningen, men sen gick böckerna omöjligt att lägga ifrån sig!=)