Eldsdansen, Helene Tursten

En ung kvinna anmäls förvunnen av sin mamma. Hon sågs senast med ett stort sällskap som festade efter bokmässan på Avenyn i Göteborg. Då baren stängde skulle det glada gänget åka upp till ett hotellrum för att fortsätta med festligheterna. Alla utom Sophie, som skulle ta trapporna, trängde ihop sig i hissen. Sedan dess har ingen sett henne.

Några veckor senare hittas en bränd kropp. Det visar sig vara den försvunna Sophie. Kriminalinspektör Irene Huss funderar över om detta har något samband med mordbranden för femton år sedan, som den då, lilla Sophie, misstänktes för...

Detta var min sjätte bok av Helene Turstens serie om kriminalinspektör Irene Huss förehavanden. Jag gillar verkligen hennes upplägg och sätt att skriva, och jag har som vanligt svårt att lägga boken ifrån mig innan den är utläst. Helt klart en favoritförfattare inom genren kriminalroman!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har helt missat den här, men det dröjer inte länge tills den följer med hem från biblioteket :-D

Bara Böcker sa...

Låter bra!:-D Förstår inte varför jag inte läst dessa böcker tidigare!

boksnoken sa...

Jag måste ju absolut testa Helene Tursten!

Bara Böcker sa...

Åh, ja - det måste du!:-D Börja med den första i ordningen, man får nämligen följa Irene Huss & hennes privata utveckling också. "Den krossade tanghästen" är den första.

Lena sa...

Har någon bok stående i min bokhylla med Helen Tursten. Har inte läst henne ännu men det vore nog ide.
....Lena

Bara Böcker sa...

Åh ja, det tycker jag verkligen att du ska göra!:-)